jan 20 2016

Per 1 april 2016 wordt de klasse BB zowel bij dressuur als springen een officiële klasse.

Dressuur:

  • Voor de dressuur is het mogelijk om een BB klasse uit te schrijven. Hiervoor zijn twee proeven beschikbaar. Deze resultaten van deze rubrieken worden niet bij de KNHS geregistreerd maar er wordt wel een klassement opgemaakt. Combinaties die in de klasse B niet meer voor de prijzen mogen uitkomen mogen ook in de klasse BB niet voor de prijzen meedoen. HC mag wel. Een startpas voor de BB-dressuur is niet nodig.

Springen:

  • De klasse BB is per 1 april 2016 een officiële rubriek wordt op dezelfde wijze verreden als de klasse B (stijlbeoordeling, prijzen enz.). De regels die gelden voor de klasse B gelden dus ook voor de klasse BB behalve dat in de BB geen startpas nodig is, de verplicht dressuurwinstpunt niet nodig is en de resultaten niet geregistreerd worden.
  • Net als bij dressuur geldt dat combinaties die in de klasse B niet meer voor de prijzen mogen uitkomen ook niet in de klasse BB voor de prijzen mogen uitkomen. HC mag wel.
  • Voor pony’s is de klasse BB 10 cm lager dan de klasse B. Voor paarden is er een BB80 en een BB90. Een organisatie mag zelf kiezen wat men uitschrijft en maakt dit kenbaar in het vraagprogramma.
  • In de BB en B is het toegestaan om alle varianten van het 2 fasen parcours te laten verrijden.

(Het totale overzicht van de reglementswijzigingen die ingaan per 1 april 2016 zal in februari op de KNHS-website worden gepubliceerd.)

Leave a reply