feb 10 2017

Donderdagavond 9 februari werden in de gezellige foyer van de Eindhovense Manege de afsluitende theorielessen dressuur en springen gegeven van onze cursus “Starterstrainingen wedstrijdrijden voor ponyruiters”. Onder het genot van een kopje koffie of glaasje fris werd dmv. een PowerPoint presentatie aanvullende uitleg gegeven over oa. rijtechnische onderdelen bij het rijden van een dressuurproef en springparcours zoals deze in de praktijktrainingen al behandeld waren. Ook de praktische kanten van het rijden van wedstrijden zoals bijvoorbeeld de voorbereiding hierop en de manier waarop informatie hierover verkrijgbaar is via diverse websites kwamen aan de orde. Alle deelnemers kregen een theorieboekje mee naar huis waarin zij deze informatie nog eens op hun gemak kunnen doorlezen.
We hopen dat we jullie allemaal veel plezier beleefd hebben aan onze cursus en dat we wat meer inzicht hebben kunnen geven in de manier waarop een dressuurproef of springparcours beoordeeld wordt en in de wirwar van regeltjes die bij het rijden van wedstrijden komen kijken. We denken dat we kunnen terugkijken op een geslaagde cursus die voor herhaling vatbaar is.

Leave a reply