Starterstrainingen: inleidende wedstrijdtrainingen dressuur en springen voor ponyruiters

Klik hier voor de groepsindeling

Ponyruiters opgelet!

Ga jij binnenkort voor het eerst op wedstrijd of ben je kortgeleden gestart in de klasse B of BB dressuur of springen? En wil jij goed voorbereid op wedstrijd of extra tips en tops krijgen van gerenommeerde instructeurs en juryleden om jouw wedstrijd(debuut) nog beter te laten slagen? Of vind je de drempel naar de wedstrijdsport misschien wat hoog en wil je graag uitleg over de reglementen? Doe dan mee met onze starterstrainingen!

Je kan je inschrijven voor de dressuur en/of de springtraining. De trainingen bestaan uit 2 praktijklessen en 1 theorieavond.

     img_0965   mateja-geldrop   aat3

Voor wie zijn de trainingen bedoeld?

Dressuurtrainingen: Ponyruiters die het afgelopen outdoorseizoen (2016) of later gestart zijn in de klasse BB of B of binnenkort willen gaan starten in deze klassen en ook nooit hoger gereden hebben dan de klasse B (dus ook niet met een andere pony).

Springtrainingen: Ponyruiters die het afgelopen outdoorseizoen (2016) of later gestart zijn in de klasse BB of B of binnenkort willen gaan starten in deze klassen en ook nooit hoger gereden hebben dan de klasse B (dus ook niet met een andere pony).

Wat houden de trainingen in?

Dressuurtraining:

Les 1: Tijdens de 1e praktijkles worden de basisbeginselen van het (wedstrijd)dressuur rijden, gericht op de klasse BB en B gezamenlijk geoefend. Aan het einde van de les krijgen de deelnemers tips mee om hun dressuurproef zo goed mogelijk te rijden.

Les 2: in de 2e praktijkles wordt er gezamenlijk losgereden waarna iedere deelnemer individueel een dressuurproef rijdt. Deze wordt beoordeeld door een jury die na afloop de (verbeter)punten met je bespreekt. Deelnemers krijgen hier ook een protocol van.

Les 3: Theorieles voor deelnemers en hun ouders. Hierin wordt het in de praktijklessen geleerde nogmaals besproken. Naast het rijtechnische gedeelte wordt er aandacht besteed aan reglementen, kampioenschappen en andere belangrijke zaken die met het rijden van wedstrijden te maken hebben. Natuurlijk is er gelegenheid om vragen te stellen.

Springtraining:

Les 1: Tijdens de 1e praktijkles worden de basisbeginselen van het (wedstrijd)springen, gericht op de klasse BB en B (Rijstijl-wedstrijd) gezamenlijk geoefend. Aan het einde van de les krijgen de deelnemers tips mee om hun parcours zo goed mogelijk te rijden.

Les 2: in de 2e praktijkles wordt er gezamenlijk losgereden waarna iedere deelnemer individueel een parcours rijdt. Dit parcours wordt beoordeeld op rijstijl. De deelnemers krijgen een protocol mee waarop de punten vermeld staan en verbeterpunten worden doorgesproken.

Les 3: Theorieles voor deelnemers en hun ouders. Hierin wordt het in de praktijklessen geleerde nogmaals besproken. Natuurlijk is er gelegenheid om vragen te stellen. Naast het rijtechnische gedeelte wordt er aandacht besteed aan reglementen, kampioenschappen en andere belangrijke zaken die met het rijden van wedstrijden te maken hebben.

Data en tijden trainingen

Dressuurtrainingen:

Praktijklessen: zondag 22 en 29 januari Aanvang 10.30 uur

Theorieles: donderdag 9 februari aanvang 18.30 – 19.30 uur

Springtrainingen:

Praktijklessen: zondag 22 en 29 januari Aanvang 12.00 uur en 13.00 uur

Theorieles: donderdag 9 februari aanvang 19.30 – 20.30 uur

Locatie

Eindhovense Manege, Roostenlaan 313, 5644 BR Eindhoven

Kosten

Slechts 20,- euro pp voor de gehele cursus incl. theoriemateriaal en 1 consumptie op de theorieavond

Inschrijfprocedure

Je kan je via mail opgeven bij de DA-dressuur: da-dressuur@knhskringeindhovendekempen.nl door het onderstaande inschrijfformulier te downloaden en volledig in te vullen en mee te zenden. De uiterste inschrijfdatum is: zaterdag 31 december of eerder wanneer het maximum aantal deelnemers bereikt is. We kunnen slechts een beperkt aantal deelnemers plaatsen, dus vol is vol. Wees er snel bij!

Inschrijfformulier hier downloaden

Wanneer het om een of andere reden niet lukt om het formulier te downloaden neem dan contact op met de da-dressuur:

da-dressuur@knhskringeindhovendekempen.nl